ULUKOM MENU
English Türkçe

Yayın Tarihi: 07/06/2008

Türkiye’nin elektronik imzalı ilk Gümrük Beyannamesi Ulukom’dan

Sayın İlgili;

1 Mayıs 2008 tarihinde e-mail yoluyla, Gümrüklerde elektronik imza uygulamasının pilot olarak AHL ve Ankara Tır Gümrüğü’nde yakında başlayacağını ve gerekli testler tamamlandıktan sonra tüm Türkiye’de kullanıma geçileceğini duyurmuştuk. Bu çerçevede 03/06/2008 itibariyle AHL’de detay beyanların elektronik imzalı tesciline ilişkin pilot çalışma Gümrük Müsteşarlığı tarafından başlatılmıştır. Türkiye’de elektronik imzalı ilk beyanname tescili 06/06/2008 tarihinde AHL’den deneme yaptığımız müşteriler aracılığı ile Ulukom Gümrük İşlemleri Programı kullanılarak alınmış bulunmaktadır. Pilot uygulamaya çok yakında özet beyan uygulaması ve diğer bazı gümrükler de dahil edilecektir.

Yeni uygulamanın tüm sektöre hayırlı olmasını diliyoruz.

İhracatçı Birlikleri de elektronik imza’ya geçeceğini, bir süre elektronik imzalı ve imzasız e-birlik onayının paralel yürüyeceğini ve 2008 yılı bitmeden İhracatçı Birliklerinde e-birlik onaylarının elektronik imzalı olmasının zorunlu hale getirileceğini duyurmuştur. İhracatçı Birlikleri elektronik imzalı birlik onayı kabulune, gerekli prosedürler belirlendikten sonra birkaç gün içinde başlayacaktır.

Elektronik imza’ya dair bilgilendirme toplantılarımızla bugün İzmir’de (10 Haziran 2008 saat 16.00’da Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonunda), 17 Haziran Salı günü ise Mersin’de (Akdeniz İhracatçılar Birliği Konferans Salonunda saat 15.30’da) olacağız. Toplantılarımız ücretsiz olup yazılımlarımızı kullanan veya kullanmayan tüm firmalar davetlidir.

Elektronik imza’ya dair sorularınız, Nitelikli Elektronik Sertifika (Nes), Ulukom Gümrük İşlemleri Detay ve Özet Beyan Programları ile ilgili bilgi almak için

Tel: (0212) 212 26 92 PBX

e-mail: pazarlama@ulukom.com.tr

Mesajınız göneriliyor. Lütfen bekleyiniz.
Mesajınızı aldık, ekibimiz kısa sürede sizinle iletişime geçecektir. İlginize teşekkür ederiz.
Mesajınız gönderilirken bir hata oluştu. Lütfen hataları düzeltiniz veya daha sonra tekrar deneyiniz.