ULUKOM MENU
English Türkçe

Yayın Tarihi: 07/07/2007

Ulukom Bilgisayar 20 Yaşında

ULUKOM, TİM Başkanı OĞUZ SATICI, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı TAMER DİNÇŞAHİN, İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD) Başkanı CİHANGİR ONGER VE TÜBİDER Başkanı AKİF ŞİMŞEK’in katıldığı bir davetle 20.yılını kutladı.

Ulukom Bilgisayar, 20. kuruluş yıldönümünü, Ramada Plaza İstanbul Hotel’de düzenlediği bir davet ile kutladı. Kutlama yemeğine, Ulukom çalışanlarının yanı sıra; aralarında bilişim, dış ticaret, nakliye ve gümrükleme sektörleri STK yöneticileri ve Ulukom müşterilerinin de bulunduğu yaklaşık 250 kişilik bir davetli grubu katıldı.

TİM Başkanı Oğuz Satıcı’nın da katıldığı kutlama yemeğinde , TÜBİDER Başkanı Akif Şimşek, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin ve İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD) Başkanı Cihangir Onger birer konuşma yaptılar.

Akif Şimşek, konuşmasında TÜBİDER olarak her sektörde olduğu gibi Ulukom’un faaliyet gösterdiği sektörlerde de bilişim alt yapısını güçlendirmeye çalıştıklarına konuşmasında değindi. Tamer Dinçşahin konuşmasında genelde bu tür gecelerde güzel sözler sarf edildiğini, ancak kendisinin tüm samimiyeti ile, temsil ettiği kurum adına, Ulukom ile oluşturdukları çözüm ortaklıkları konusunda son derece memnun olduklarını belirtti. Cihangir Onger ise, kurumlardaki devamlılığın son derece önemli olduğunu belirterek, genç bir sektör olan BT sektöründe 20. Yılını kutlamanın son derece önem taşıdığını ifade etti.

Ulukom Bilgisayar Eş Genel Müdürü Erkin Fındık, 1990’lı yıllarda BT sektöründe artan rekabet sebebi ile Dış Ticaret, Gümrükleme ve Lojistik konularında uzmanlaşmayı seçtiklerini ve bu sektörlere yönelik ürettikleri uçtan uca yazılım ve donanım çözümleri ile rakiplerine göre fark yarattıklarını belirterek; müşterilerinin tek elden BT konusunda tüm hizmetleri alabilmeleri ayrıcalığının, bu konuya ayırmaları gereken kaynakları azalttığını ve verimliliği artırdığını vurguladı. Uygulama servis sağlayıcılığı modeli ile sektörel yazılım kiralaması ve sektörlere özel paket döküman arşiv çözümlerinin ilk kez Ulukom tarafından sektörlere sunulduğunu, TİM ve UND gibi STK’larla yapılan işbirliklerine özel önem verdiklerini ve TİM’in koordinasyonunda yürütülen ve UND ve İstanbul Gümrük Müşavirleri derneğinin de içinde olduğu “Dış Ticarette e-belge “ projesinde de ilgili STK’larla işbirliği içinde olmaktan büyük mutlululuk duyduklarını ifade etti.

Ulukom Bilgisayar’ın diğer Eş Genel Müdürü İlker Pakten ise konuşmasında, Ulukom olarak Progress veritabanı ve yazılım geliştirme araçları kullanarak, yazılım üretiminde müşteri odaklı bir politika izlediklerini, kullandıkları teknolojilerde ise, sadece bugünün değil gelecekte oluşabilecek müşteri taleplerini göz önüne aldıklarını vurguladı. 2008 yılında gerçekleştirecekleri bir dizi yazılım teknolojisi kullanımları ile sektörel liderliklerini sürdürmeye devam edeceklerini belirten Pakten; geleceğin teknolojilerinde de Ulukom’un her zaman müşterilerinin yanında yer alarak, onların kurumsal ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ifade etti.

Her iki genel müdür de konuşmalarında, başarılarının arkasında Ulukom çalışanlarının özverili emeklerinin bulunduğunu özellikle vurgulayarak; hizmet verdikleri sektörlerin özel bilgi ve uzmanlık gerektirdiğini, hizmet kalitelerini, Ulukom’da ortalama çalışma süresinin 5 yılın üzerinde olmasından ötürü üst düzeyde tutabildiklerini ve çalışan memnuniyetine de büyük önem verdiklerini sözlerine eklediler.

Beşinci, onuncu ve on beşinci yılını dolduran Ulukom çalışanlarına Oğuz Satıcı, Akif Şimşek, Tamer Dinçşahin, Cihangir Onger ve diğer sektör temsilcileri tarafından çeşitli plaketlerin verildiği gecede; müşteri röportajları destekli, Ulukom’u anlatan bir tanıtım filmi gösterimi gerçekleştirildi ve özel 20. Yıl Pastası kesildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde davetliler canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.

FİRMA HAKKINDA:

Ulukom Bilgisayar, kurulduğu 1987 yılından bu yana, hem yazılım hem de donanım konusunda, “KOBİ”ler ve “Kurumsal Şirketler” için bütünleşik BT çözümleri sunmasıyla tanınan bir bilişim firması. Dış ticaret, gümrükleme, nakliye ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere ve depolar ve antrepolara yönelik yazılımlar geliştiren Ulukom; özellikle dış ticaret ve gümrükleme sektöründeki yazılım satışları açısından sektör lideri konumuyla dikkat çekiyor. Ulukom, 35 kişilik ekibi ile İstanbul Mecidiyeköy Merkez ofisi ve İTÜ Ayazağa Kampüsü Arı Teknokent’teki şubesinde faaliyet gösteriyor. Ulukom yazılım üretiminde Progress ürünlerini kullanıyor... Donanım alanında ise, kişisel bilgisayar ve kişisel bilgisayar tabanlı çok kullanıcılı sistemlerin satışı; LAN, WAN (yerel ve geniş alan networkleri) kuruluşu ve satış sonrası teknik bakım, servis ve danışmanlık hizmetleri veriyor.

Mesajınız göneriliyor. Lütfen bekleyiniz.
Mesajınızı aldık, ekibimiz kısa sürede sizinle iletişime geçecektir. İlginize teşekkür ederiz.
Mesajınız gönderilirken bir hata oluştu. Lütfen hataları düzeltiniz veya daha sonra tekrar deneyiniz.